HYPNOSE & PSYKOTERAPI

Hypnose & Psykoterapi

Hvad er hypnose?

Det du gør bevidst, kan du gøre noget ved.
Det du gør ubevidst, gør noget ved dig!

Hypnose har været brugt i tusinder af år og kan spores helt tilbage til gamle papyrusruller og gamle sanskrit tekster. Op gennem tiderne har hypnosen været delvist glemt igen og genopfundet i forskellige former. I 1800-tallet var der mange læger, der brugte hypnose blandt andet som bedøvelse i forbindelse med operationer.

I dag er det især terapeuter, der bruger hypnosen som et led i terapien, men der forskes nu i hypnose også indenfor den medicinske verden – og med flotte resultater.

Vi beskriver hypnose som en ændret bevidsthedstilstand – en tilstand, der er mere indadvendt end den traditionelle Derfor understøtter hypnose terapien, når vi arbejder med hypnose og terapi på samme tid.

Hvad er hypnoterapi?

Hypnoterapi er når der arbejdes terapi kombineret med en indadvendt opmærksomhed og et skærpet fokus.

Der findes også hypnotisører, der ikke på samme måde laver individuel terapi med hypnosen.

Når vi arbejder med hypnosen, kombinerer vi den mere traditionelle psykoterapi med hypnotiske redskaber, og understøtter dine ønsker om ændringer gennem en lettere/dybere hypnotisk trance. Via hypnosen etableres adgang til dit ubevidste sinds potentiale af ressourcer. Ressourcer, der tidligere mere eller mindre var lukket af for, afhængigt af, hvor meget du har været i dine tanker.

Det bevidste og det ubevidste sind
I hypnosen arbejder vi med det ubevidste sind, også kaldet underbevidstheden. Det ubevidste sind rummer alt, hvad du har oplevet, sagt, sanset og gjort. Lidt ligesom en super harddisk. Det er kun en brøkdel af informationerne i dit ubevidste sind, som du almindeligvis har adgang til.

Når terapien bliver flyttet ind i hypnosen, skabes adgang til dit ubevidste sind og alle de ting, oplevelser og dele, der skaber problemer for dig.

Til dagligt bruger vi det bevidste sind. Det er der, hvor du er til stede lige nu. Der, hvor du har din opmærksomhed lige nu. Det bevidste sind kan slet ikke rumme så meget som det ubevidste sind. Man siger, at det bevidste sind kan rumme ca. 7-9 ting ad gangen. Det bevidste sind gør dig i stand til at skifte hurtigt mellem ting og samtidig fx føre en samtale.

Du bruger dit bevidste sind i samtaleterapi. Derfor er det så effektivt at flytte terapien ind i hypnosen. Her er der nemlig adgang til det ubevidste sind.

Hvad er trance?
Når du er i hypnose, er du i en trancetilstand. Du har været i trance mange gange i dit liv – måske helt uden at vide det. Trance er vores naturlige evne til at komme i kontakt med det ubevidste sind. Når vi går i trance – det gør vi flere gange om dagen, så hjælper det os med at klare en stresset hverdag og ligesom nulstille igen.

Du går for eks i trance, når du er opslugt af en bog, tv eller dagdrømmeri. Trance er også den tilstand, du er i, lige inden du vågner helt og lige inden du falder i søvn.

Der er stor forskel på, hvordan man oplever en trance/hypnose. Nogen føler sig tunge og afslappede, andre føler de svæver lidt. Nogen ser mange farver og sanser meget under hypnosen – andre er knapt så visuelle og har måske mere en fornemmelse i kroppen eller følelsesmæssigt. Ofte kombineres de forskellige sanser – ligesom de forstærkes. Det vigtigste er, at du oplever det på DIN måde. Der er ikke en måde, der er rigtig eller en måde, der er forkert.

Hvornår er hypnose effektiv?
Hypnose kan anvendes til mange forskellige problematikker – her er nogle af dem, vi arbejder med:

 • Angst
 • Fobier
 • Lavt selvværd
 • Tankemylder
 • Vægttab
 • Søvnløshed
 • Forbedring af sportspræstationer
 • Spiseforstyrrelser
 • Usikkerhed
 • Mørkeræd
 • Utryghed i mødet med nye mennesker
 • Uro, nervøsitet
 • Jalousi
 • Skolefobi
 • Stress
 • Depression og nedtrykthed
Hvad er psykoterapi?

Når vi arbejder med psykoterapi tages udgangspunkt i din oplevelse af dig selv, samt dine forklaringer på, hvordan det kan være, du reagerer som du gør i øjeblikket? Hvad er årsagerne til din livssituation lige nu, og hvordan ser du dig selv komme videre? 


Vi arbejder med forskellige strategier, der kan medvirke til at øge din selvbevidsthed og ændre uhensigtsmæssige tankemønstre. Hypotesen er, at det givetvis ikke er muligt at ændre dine livsvilkår, men via samtalen understøttes du i at håndtere de svære følelser, tristhed, frustration og vreden på en mere meningsfuld og konstruktiv måde. 

Vi oplever alle svære tidspunkter i løbet af vores liv: Det kan være situationer, der omhandler samliv, job, økonomi, sorg, forældreskab, jalousi, konflikter, utroskab, misbrug, arbejdsløshed og svigt.

Hvornår er psykoterapi effektiv?
Typiske tegn på, at du kan have glæde af psykoterapi er, når:

 • du ofte er trist, tænker negative tanker, og er træt hele tiden
 • du er træt af din krop, er for tyk, for tynd, spiser forkert, hele tiden går på kur uden at lykkes med det
 • du er træt af dit job, men ved ikke hvad du vil eller, hvad der vil gøre dig glad.
du hører dig selv kritisere både andre og dig selv
 • når intet nogensinde er godt nok, og når du har den oplevelse, at alle andre tænker dårligt om dig
 • du har svært ved at sige til og fra, – det være sig både overfor venner familie og kolleger
 • du er vedvarende stresset, hjemme såvel som på job, skælder ud og har tydelige humørsvingninger flere gange i løbet af en dag
 • en af de største udfordringer er at omtale dig selv positivt
Hvad er en Hypnose Psykoterapeut

I Terapi Teamet har vi blandt andet en 4 årig uddannelse med vægt på kombinationen hypnose og psykoterapi.

Vores titel er Hypnose Psykoterapeut – med teoretisk og praksisrelateret uddannelse fra den eneste registrerede Hypnose Psykoterapeutuddannelse i Danmark, Psykoterapeut Akademiet.

Det vil sige, at vi har arbejdet intensivt med netop kombinationen af hypnose og psykoterapi – en kombination vi bruger både i vores egne klinikker og når vi afholder kurser og foredrag.

Du kan læse mere om Psykoterapeut Akademiet her

Kurser og foredrag

Smid dine overflødige kg med selvhypnose

Er du træt af at have ekstra kg på sidebenene? Så er selvhypnose et stærkt redskab som støtte til dit vægttab.

Vi bruger vores egne erfaringer på kurset. For vi kender begge til ønsket om vægttab. Både i vores arbejde med klienter, men især fra os selv.

Styrk din intuition med selvhypnose - og bliv bedre til at træffe de rigtige beslutninger.

Når andre bliver vigtigere end dig selv, er det svært at mærke, hvad der er rigtigt for dig, hvad, der gør dig glad og hvem du er! Og så er det svært at træffe de rigtige beslutninger – de beslutninger, der er gode for DIG.

Workshop - SLUK for dine negative tanker og find ro!

Deltag i en workshop, hvor du mærker på egen krop, hvordan simple - men effektive værktøjer - kan betyde en verden til forskel for din indre ro.

Vi kommer omkring EFT (Emotionel Friheds Teknik), som er et redskab alle mine klienter, der går hos mig i forløb, får med sig hjem. EFT er hvor du tapper på forskellige punkter på kroppen og i ansigtet. Når du arbejder med dine tanker, følelser og overbevisninger ved at tappe kan du få plads til at trække vejret og finde ro.

Der vil også være en smagsprøve på hypnose - en hypnose, som du kan bruge fremover hjemme ved blot at følge en skabelon.

Målet med denne aften er, at du får lov til at mærke på din egen krop,  hvad du kan gøre for at slukke de negative tanker, som vi alle sammen har. Vi kan ikke undgå negative tanker og overbevisninger, men vi kan lære at håndtere dem, så de ikke styrer vores liv.